logo klein vitaal welzijn

HSP coach Amsterdam Noord

Ben je op zoek naar een fijne HSP coach in Amsterdam? Dan kan ik je wellicht helpen. Ik ben Marjolein Koeman en ik geef vanuit mijn praktijk in Amsterdam Noord therapie aan HSP’s of hooggevoelige mensen. Door middel van ACT kunnen obstakels waar je als HSP tegenaanloopt minder belemmerend worden. Overprikkeling door verschillende gebeurtenissen kan vaak een langdurig effect hebben op je stemming. Hierdoor kunnen zelfs dingen die je normaal wel leuk vindt en waar je van oplaadt je ineens teveel worden. Door middel van ACT kan je als HSP snel weer de draad op pakken. Mijn gesprekken worden deels vergoed door de aanvullende zorg.

HSP coach Amsterdam.

Net zoals iedereen hebben HSP’s onze beslommeringen en doen we de hele dag indrukken op. HSP’s verwerken prikkels op een andere manier prikkels die meer energie kost. Hierdoor kunnen er obstakels ontstaan als het allemaal te veel wordt. Denk hierbij aan:

  • Veel in het hoofd zitten en hierdoor spanning opbouwen
  • Overmatig piekeren over simpele dingen
  • Problemen met zingeving doordat je je mogelijk anders voelt
  • Veel last hebben van stress
  • De controle kwijt zijn en niet meer de focus kunnen hebben op waar het echt om gaat
  • Sociale angst omdat je je anders voelt.

Dit zijn maar een aantal voorbeelden van obstakels die je kan ervaren. 
Hoe fijn zou het zijn als je dingen die in je hoofd zitten een plek kan geven, waardoor je niet meer zo belemmerd wordt door die gedachten. 

  • Minder in je hoofd zitten door tools die ik je meegeef
  • onderscheid kunnen maken tussen gebeurtenissen (is het van mij of van een ander)
  • Stress verminderen door op zoek te gaan naar stressoren en die kunnen filteren 
  • Je gevoel voor eigenwaarde weer terugvinden en dat vast weten te houden

HSP coach Amsterdam Noord

Wie verzorgt deze gesprekken? Ik ben Marjolein Koeman psycholoog (Msc) en ik bied vanuit mijn praktijk deze service aan. Natuurlijk is het ook mogelijk om online therapie te krijgen. Mijn voorkeur gaat normaal uit naar een face to face contact, maar ik ben flexibel. Mijn praktijkruimte is zo ingericht dat je niet overmatig geprikkeld wordt. Ik heb een opleiding gevolgd om mensen te helpen met klachten waar HSP tegenaanlopen. 


nl_NL