logo klein vitaal welzijn

Gevoel van leegte

Voel jij wel eens leegte? Dan ben je niet de enige! Veel mensen missen een doel in hun leven. Dat kan een gevoel van leegte met zich meebrengen. Sommige mensen denken hier helemaal niet over na en merken vanzelf wat er op hun pad komt. Voor anderen is het juist belangrijk om ergens naartoe te werken. Daarbij moet je soms beslissingen nemen die veel invloed hebben op je toekomst. Het kan dan handig zijn om een idee te hebben van wat je wilt. Een concreet doel of een gevoel van richting kan hierbij nuttig zijn. 

Zingeving bij leegte

Er zijn mensen die altijd al geweten hebben wat ze zouden willen zijn of worden en die daar doelgericht op af gaan. Voor de meeste mensen werkt dat anders. Zelfs als je in het verleden een duidelijk doel gehad hebt hoeft dat nu niet zo te zijn. Doelen kunnen veranderen, een baan blijkt tegen te vallen, in een bepaalde buurt wonen blijkt onhaalbaar, kortom: het leven komt ertussen. Natuurlijk verander je zelf ook, waardoor je doel of richting ook ineens anders wordt. Toch is het voor veel mensen belangrijk om een doel in het leven te hebben. Het gevoel dat we nuttig zijn en iets bijdragen aan de maatschappij maakt ons gelukkig. Het gebrek daaraan kan een gevoel van zinloosheid of leegte geven.

Hoe ik kan helpen bij gevoel van leegte

Het zou ook kunnen zijn dat je helemaal niet zo goed weet wat je zou willen of wat je droom of doel is. Misschien is het lastig te bepalen wat je met je leven wil of zit je met een belangrijke beslissing in je maag. Mogelijk kan ik je hierbij helpen. Samen kunnen we door middel van gesprekken en oefeningen onderzoeken welke dingen belangrijk zijn in jouw leven. Op basis hiervan kunnen we jouw waarden formuleren, die een richtlijn zijn voor het bepalen van doelen. Je leert wat jou gelukkig maakt en kunt je eigen weg bewandelen. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij de praktijk in Amsterdam Noord of eventueel voor een (beeld)belgesprek dat vanuit huis gevoerd kan worden.

nl_NL