logo klein vitaal welzijn

Relatietherapie

Is je relatie een gevecht geworden? Lukt het niet om elkaar te begrijpen?
Hebben jullie steeds dezelfde ruzie?
Lijkt het eerder of je een huisgenoot hebt dan een partner?

Laat mij jullie helpen met een relatietherapie die jullie weer verbindt! Met deze therapie geef ik praktische tools voor verbetering. 

Wat kan ik voor jullie doen: 

In de relatietherapie kijken we samen naar: 

  • Hoe je weer verbinding met elkaar maakt 
  • Wat er goed gaat in de communicatie en wat verbeterd kan worden.
  • Wat jullie emotioneel triggert en hoe je daar op een andere manier mee om kunt gaan. 

Jullie leren verder om patronen in de communicatie begrijpen. Deze patronen zijn vaak de oorzaak van dat je verloren voelt en uit contact raakt met je partner. Door deze patronen te herkennen en veranderen kan een relatie snel verbeteren. 

Mijn aanpak is warm, interactief en praktisch. We kijken naar de onderliggende behoeften die vaak onder ruzies over kleine onderwerpen liggen. Verder bespreken we van beide partners de achtergrond en de oorzaak van gevoeligheden of behoeften. 

Hoe werkt het?

Tijdens de relatietherapie sessies van 90 minuten leren jullie praktische vaardigheden. Hiervoor gebruiken we problemen die zich voordoen in de praktijk. Daarna krijgen jullie een opdracht mee om thuis zelf te oefenen. De situatie in sessie is anders dan thuis. Door zelf thuis te oefenen zorgen jullie voor blijvende verandering. 

Ik zie jullie graag eerst een keer samen en daarna allebei een keer apart. Daarna gaan we beginnen met de sessies. In totaal zullen we ca 10 onderwerpen behandelen. 

We beginnen met verbinding maken en de situatie verbeteren zoals die nu is. Daarna bespreken we hoe jullie kunnen omgaan met mogelijke problemen in de toekomst. Zodat jullie langdurig effect van de therapie hebben.

Wat mag je van mij verwachten?

Mijn houding is open en ik heb geen oordeel. Bij relatietherapie wordt niet uitgegaan van hoe een relatie ‘hoort te zijn’. Het gaat erom dat de partners tevreden zijn. Ik kies geen partij voor een van beide partners. 

Ik ben psycholoog en gediplomeerd in IBCT (integrative Behavioural Couple Therapy). Dit is een vorm van relatietherapie die gebaseerd is op ACT. Deze methode is gericht op het accepteren van verschillen tussen partners. 

en_GB