logo klein vitaal welzijn

Coaching Amsterdam Noord

Loop je weleens vast? Coaching leert je op een andere manier tegen een situatie aankijken. Je krijgt nieuwe inzichten. Je ziet weer mogelijkheden, waar je eerst problemen zag. In mijn psychologenpraktijk in Amsterdam Noord kun je terecht voor coaching. Ik heb aandacht voor jou specifieke probleem. 
Meestal is het makkelijker om problemen te bespreken met een buitenstaander dan met iemand die dicht bij je staat. Hierdoor krijg je een neutrale advies en een frisse blik, zonder oordeel. Heel verhelderend. Bovendien worden gesprekken met mij vaak deels vergoed uit de zorgverzekering.

Coach

Er zijn veel soorten coaches in uiteenlopende gebieden en opleidingsniveaus. Een coach die ook psycholoog is heeft een brede wetenschappelijke opleiding en veel kennis over de menselijke geest en gedrag. Coachpsychologen komen sneller tot de kern en zijn vaak beter in staat om mensen te helpen. Bij coaching maak ik gebruik van verschillende (gesprek)technieken, zoals technieken uit de:

  • Oplossingsgerichte psychologie
  • Positieve psychologie
  • Cognitieve- en gedragstherapie 
  • Humanistische benadering
  • Motiverende gespreksvoering

Coachingskaarten 

Soms is het moeilijk onder woorden te brengen wat je dwarszit. Dan kan het gebruik van coachingskaarten een nuttig hulpmiddel zijn. Je kiest een of meer kaarten van de stapel. Door te praten over wat er op de kaarten te zien is krijg je op een een makkelijke manier inzicht in dingen die je op onbewust niveau waarschijnlijk al wist. Omdat je een afbeelding  kiest heb je geen woorden nodig. Via deze manier kom je snel tot de kern, waardoor duidelijk wordt waar het pijnpunt zit. 

Verschil tussen coaching en therapie

Coaching is een lichtere vorm van hulpverlening dan therapie. Mensen kiezen voor therapie, als er een (of meer) duidelijke klacht(en) aanwezig zijn, waardoor ze erg belemmerd worden. De klacht is vaak het probleem, alleen is onduidelijk hoe dat anders zou kunnen. Coaching is meer geschikt voor wanneer iemand vastloopt in een specifieke situatie of op een specifiek moment in het leven. Bijvoorbeeld wanneer de persoonlijke ontwikkeling stagneert. Vaak gaat het om een nieuw inzicht of een kleine aanpassing in een patroon, waarmee een groot effect behaald wordt. Coaching kun je zien als een mentale checkup. Het is wel heel geschikt om te ontdekken welke onbewuste patronen ou in de weg zitten.

Wanneer je erg gespannen bent is het extra krachtig om een coachingsgesprek af te sluiten met een helende massage, om de spanning kwijt te raken. Bij Vitaal-Welzijn in Amsterdam Noord bieden we de combinatie van coaching en een massage. 

nl_NL